Sopimushallinta

17.09.2020

Sopimushallinta on elintärkeä osa joka tulisi olla jokaisessa yrityksessä kunnossa ensimmäisestä päivästä alkaen.

Sopimuksia tullaan solmimaan yritystaipaleen aikana moni. Työsopimuksia, toimeksiantosopimuksia, sopimusehtoja ja muita vastaavia sopimuksia.

Kiireessä saattaa käydä niin, että yrityksen saadessa uusia sopimuksia, tulee kiire alkaa tuottamaan palvelua jonka jälkeen varsinainen sopimus saattaa unohtua tehdä. Tai sellainen tehdään esimerkiksi sähköpostitse ja asia unohtuu.

Lähtökohtaisesti sopimuskumppanit noudattaa sovittua ja tämän vuoksi myös monesti varsinainen sopimus saattaa jäädä tekemättä. Myös uusien sopimuskumppanien kanssa.

Todennäköistä kuitenkin on, että jossain vaiheessa yritys joutuu selvittämään tarkemmin asiakkaan tai sopimuskumppanin kanssa tarkemmin mistä on sovittu ja onko palvelu tuotettu luvatulla tavalla. Tai mikä osa palvelusta kuuluu kokonaishintaan ja mitkä palvelut on hinnoiteltu erikseen.

Tai työntekijän kanssa ilmenee erimielisyyttä siitä mistä on sovittu.

Hyvin laaditut sopimukset turvaavat yritystoimintaa jonka lisäksi ne antavat ammattimaisen kuvan yrityksestä.

Tilaisitko yritykseltä joka ei toimita sopimusehtoja tai vahvistus tulisi sähköpostitse jossa on hyvin niukat tiedot jotka jättää epäselväksi mistä on sovittu, mitä palvelu maksaa tai onko olemassa muita kuluja?

Vai kun yritys toimittaa sopimusehdot, hinnaston ja muun tiedon kattavasti yhdellä kertaa?

Tai kun jotain tiettyä sopimusta pitäisi alkaa katsoa, ei se meinaa löytyä koska sopimuksia ei ole keskitetty mihinkään. Osa on sähköpostien joukossa, osa paperilla ja osa suullisesti. 

On täysin ymmärrettävää, että monella yrityksellä aina menee oman toimialansa asioihin mutta sopimushallinnan saattaminen ajantasalle on kullanarvoinen asia.

Sopimushallinta vaatii oman aikansa, että sen saa ajantasalle mutta sen jälkeen työmäärä vähenee ja kun sopimushallinan automatisoi, yrityksen keskeiset työntekijät pystyvät hallitsemaan ja saamaan sopimuksia tarkasteluun ilman, että ne ovat muutaman henkilön saatavilla.

Onko sinun yrityksellä kokemuksia sopimushallinnasta tai onko siinä ilmennyt haasteita?

Tilaamalla uutiskirjeemme saatte 1-2 kertaa kuukaudessa ajankohtaista tietoa yritysturvallisuudesta maksutta, teemme yksilöllistä tietoa vain uutiskirjeen tilaajille! Uutiskirjeen tilauksen voi perua helposti koska tahansa.